FÖRELÄSNINGAR & WORKSHOPS

INSPIRATIONSDAG

Det här är dagen för oss som är nyfikna på att ta nästa steg mot våra drömmar, eller redan har börjat resan och vill fylla på med lite ny inspiration och samtidigt stärka våra nätverk. Dagen är indelad i tre delar – var med på alla eller kombinera eget arbete på övervåningen eller äventyr i Höga Kusten med det block eller de föreläsningar som passar just dig. Vi lovar att du kommer få massa nya tankar och inspiration.

Del 1
Fredag 3:e Feb 13:00 – 14:30

Ett liv närmre naturen

Vi utmanar den ibland skeva bilden av naturnära boende som lyfts fram i media. Områdena utanför städerna kokar av liv och och vi ser över möjligheterna till en mysig stuga i skogen eller ett eget hus på landsbygden.

Del 2
Fredag 3:e Feb 15:00 – 17:00

Företagande
& Personligt Varumärke

Går du omkring med en idé som du är nyfiken på att förverkliga eller har du redan tagit de första stegen? Eller känner du, ja men en dag kanske jag vill starta eget. Då är det här blocket för dig.

Del 3
Fredag 3:e Feb 19:00 – 20:00

Från Dröm till Verklighet

Har du en dröm du skulle vilja förverkliga? Eller har du börjat lite och vill ha lite tips och inspiration? Då är det här för dig! Slå dig ner med något gott i glaset så hjälps vi åt att komma vidare!

Del 1

Ett liv närmre naturen

Det här är blocket för dig som vill få en uppdaterad bild av livet nära naturen och få konkreta tips och råd som gör att du kanske en dag steget och skaffar den där lilla stugan i skogen eller vågar flytta närmre naturen. Vi har bjudit in inspiratörerna, provokatörerna, de som sitter på detaljkunskaperna och de som vågat ta steget.

Välkommna

13:00 – Malin Svanholm, ordförande Höga Kusten Dest. samt kommunstyrelsens ordförande Kramfors Kommun.

En ny syn på landsbygden

13:15 – Terese Bengard, flitigt anlitad föreläsare och debattör utmanar invanda tankegångar.

Drömboendet

14:00 – Vad krävs för en instagramvänlig stuga i skogen? Miljö- och Byggchef Siv Sundström hjälper oss.

Att våga ta steget

14:20 – Filip Gepertz köpte ett ödehus i Höga Kusten. Hur gick det? Vilka är hans bästa tips?

Tillbaka till Naturen

14:30 – Felicia lämnade konsultjobbet och flyttade närmre naturen. Vad är hennes främsta lärdomar? 


14:40 – 15:00:
Bensträckare & Mingel
På plats finns Besöksnäringen, Industrinn, Spel, IT och Tech branchen.


Del 2

Företagande &
Personligt Varumärke

Det här blocket är för dig som har idé som kittlat dig en tid, börjat resan som företagare eller är allmänt nyfiken. Vi får grymma tips – inte bara på hur vi kan få ett företag att växa utan även hur vi bygger våra egna personliga varumärken.

Från Idé till Företag

15:00 – Bizmaker är en Inkubatorn och Science Park som motiverar människor med idéer att ta nästa steg, Johan Vestberg delar med sig av sina bästa tips.

Case: HouseBe

15:45 – Ina från HouseBe delar med sig av de främsta lärdomarna från att ha gått från en idé till coworking kontor över hela Norrland.

Personligt Varumärke

16:00 – Linda Hörnfeldt hjälper soloföretagare och influencers att bygga personligt varumärke i sociala medier – och därmed sin business. Vi skulle säga att Linda är bäst i Sverige på det här.  

Johan från Bizmaker kommer tillbaka till Nature´s Calling för att inspirera och ge konkreta tips till dig som kanske redan startat ett företag eller vill komma igång.

Linda är författare av boken “Yrke: Influencer”, grundare och ordförande för Influencers of Sweden, Sveriges branschorganisation för social media influencers samt driver två podcasts, “We Are Influencers” och “Vad fan håller jag på med?! Hon har helt enkelt grym koll på hur du bygger ett personligt varumärke.

Del 3

Middag, Mingel och Kvällsföreläsning.

Efter en eftermiddag fylld med inspiration, tankar och tips behöver vi fylla på energi. Det blir skönt mingel med de som du suttit intill och de som stått på scenen. Efter maten tar vi en sväng förbi baren och slår oss sedan ner för att få hjälp att sortera tankarna och få tips på hur vi går från dröm till verklighet.


17:00 – 19:00:
Middag & Mingel

Vardagsrummet öppnar köket och baren.


Från Dröm till Verklighet

19:00 – Jerry Engström är livsstilsföretagaren, föreläsaren och kreatören som gärna tänker utanför boxen och förverkligar drömmar. Jerry delar med sig av sina bästa tips på hur man går från dröm till verklighet.


20:00 – 22:00:
Sen kväll i Vardagsrummet

Skön musik, härligt häng.


Festivalpass >>

SÖNDAG 5:e Feb 2023

REFLEKTION

Söndag blir tid för återhämtning, reflektion eller fler naturupplevelser. Vill du få hjälp att samla tankarna och nästa steg mot dina drömmar bör du definitivt kolla in Workshopen ”Från Dröm till Verklighet” med Jerry Engström – vill du få inspiration principerna från Start-up världen kan tillämpas på ditt arbete får du inte missa ”Lärdommar från Startupvärlden” med Joel Baudin.

Dröm till Verklighet

Sön 09:00 – 12:00
Tillsammans med Jerry Engström guidas vi under tre timmar, med exempel och övningar, i hur vi kan ta oss från dröm till verklighet.

Workshop:
Från Dröm till Verklighet >>

Lärdomar från Startupvärlden

Sön 09:00 – 12:00
Joel Baudin ger insikter i hur du tillämpar principerna från snabbväxande utvecklarteam i ditt eget arbete.

Workshop:
Lärdommar från Startupvärlden >>