MAT, DRYCK & UNDERHÅLLNING

Det råder ingen brist på mysiga platser att fylla på energi. Fredag ingår fika och lunch medan du under fredag kväll, lördag och söndag väljer själv.

Dagtid öppnar vi upp Vinterfiket i Vardagsrummet och självklart håller Toppstugan öppet. På kvällen samlas vi i Vardagsrummet där det kan vara klokt att boka bord i tid för att vara säker att få plats.

Om du kommer själv för att umgås med andra så bokar du bord i vårt ”gemenskapsbord”.

Vinterfiket

Dagtid öppnar vi upp Vinterfiket i Vardagsrummet. Frukost, fika och lättare lunch.
Lör: 08:00 – 16:00
Sön: 08:00 – 14:00

Toppstugan

Vandra upp till toppen av Världsarvet och njut av våfflor, fika och lunch.
Lör: 11:30 – 15:00
Sön: 11:30 – 15:00

Vardagsrummet

Klart du ska med på kvällen. Boka bord eller boka plats vid gemenskapsbordet. Drop-in i mån av plats.
Fre: 17:00 – 22:00
Lör: 16:00 – 23:00

”En stor del av behållningen är det sköna hänget på kvällarna. På lördag öppnar Vardagsrummet redan 16:00 så att yngre äventyrare kan fylla på med energi i tid. Lite senare höjer Trubaduon stämningen.”

Trubaduon

Lördag kväll kommer Trubaduon – Fredrik Lockner & Rikard Nyström till Vardagsrummet.

VINTERFIKET

Lör: 08:00 – 16:00
Sön: 08:00 – 14:00
Under helgerna på vintern öppnar FriluftsByn upp sitt populära Vinterfik i Vardagsrummet. Här hittar du gofika, soppa och matiga smörgåsar.  Under Nature´s Calling serveras även frukost i Vinterfiket. Vinterfiket ligger intill Vinterparken vilket blir en perfekt kombination av upplevelser.

På lördag kommer du även hitta utställare på Vinterfikets övervåning – både företag som söker nya kollegor och Höga Kustens Kommuner som berättar mer om livsstilen här.

Allt om Vinterfiket >>

Kolla in utställarna >>

Vintermys

Kombinationen Vinterfiket och Vinterparken kan vara Höga Kustens mysigaste vinteraktivitet. Här samlas kompisar och familjer. Hundar är välkomna på nedervåningen. 

Utställare

Ta chansen att träffa intressanta företag samt representanter från både besöksnäringen och kommunerna. Oavsett om du redan bor här eller är lite nyfiken på att få kontakter är det här en toppenchans.

I Vinterfiket hittar du även FriluftsByns snygga mössor, muggar, ryggsäckar och kläder.

TOPPSTUGAN

Lör: 11:30 – 15:00
Sön: 11:30 – 15:00
Om man besöker Höga Kusten är en tur upp på Skuleberget så nära ett måste man kan komma. Höga Kusten Stigen (2,5 km) utgår från FriluftsByn och tar dig upp till toppen av Världsarvet.

På toppen väntar våfflor, lunch och gofika. Toppstugan har även fullständiga rättigheter till en av Sveriges vackraste vyer. Ner vandrar du enklast Linbanestigen som är 1,3 km. Vintertid passar vandringen barn från 6 år eller yngre om de får lite hjälp.

Toppstugan Vintern 2023 >>

Höga Kusten Stigen >>

Höga Kusten Stigen mellan FriluftsByn och Skuleberget är 2,5 km lång och räknas till en av Sveriges vackraste stigar. Du har säkert sett klipp från stigen på tv4 vinjetten där två personer vandrar.

VARDAGSRUMMET

Fre: 17:00 – 22:00
Lör: 16:00 – 23:00
Hänget , umgänget och minglet i Vardagsrummet är något du inte vill missa. För att vara säker på att få plats bör du boka bord. Vardagsrummet rymmer 130 personer och har drop-in i mån av plats. Bäst stämning brukar det bli vid långborden och om du kommer själv eller är ett sällskap av det sällskapligare slaget så skriv ”långbord” i meddelandet när du bokar bord så lägger vi in dig på det. Under Lördag kväll höjs stämningen lite extra med Trubaduon.

Boka bord Vardagsrummet >>

”Förläng lördagens friluftsdag genom att boka middag. Vardagsrummet öppnar upp redan 16:00. Eller så tittar ni förbi lite senare då vi höjer tempot med levande musik från Trubaduon”.

Familjesittning 16:00

På Lördag öppnar Restaurang Vardagsrummet redan 16:00 och självklart är alla välkomna redan då. Vi tänker dock att det blir perfekt för familjer efter en heldag utomhus. Kom och njut av mysig stämning, god mat och en chans att summera vinterns stora friluftsdag och kanske påminnas om alla upplevelser genom att gå igenom bilderna på telefonen.

Långbord

Vill du eller ditt sällskap slå er ner tillsammans med andra så skriv ”långbord” i kommentarsfältet när du bokar bord.

Levande Musik

Lördag kväll kommer Trubaduon – Fredrik Lockner och Rickard Nyström och höjer stämningen från 18:00.