UTSTÄLLARE

Under Nature´s Calling kommer du hitta Spel- och IT-Branschen, Industrin och Besöksnäringen i Höga Kusten – representerade från både organisationer och företag. Höga Kustens kommuner kommer även att berätta mer om boende och jobbmöjligheter nära naturen.

Det här är riktigt bra kontakter för dig som är sugen på att ta ett steg både närmre naturen och ett spännande jobb.

Fredag: Mellan föreläsningar
Lördag: Vinterfiket 11:00 – 14:00

Tech, IT
& Spelbranschen

Höga Kusten och Västernorrland är en av Sveriges starkaste IT-regioner och kallas för ”Goodtech Region”. Titta förbi deras monter.

Industrin

Regionens industri erbjuder jobb på företag med unika produkter och tjänster som går på export till hela världen. Ta chansen att träffa företagen.

Besöksnäringen

Höga Kusten är en av Sveriges mest poplära destinationer och utvecklingen fortsätter. Kom förbi montern så berättar vi om möjligheterna.

”Kom förbi och snacka jobb och livsstil med oss under Nature´s Calling!”

Entreprenörskap
& Co-Work

Under fredagens föreläsningar kommer du få tips och inspiration. På plats kommer du även kunna träffa Höga Kustens co-working platser.

Kustbevakningen

Höga Kustens vackraste arbetsplats? Arbeta för att göra världsarvet en säker plats att vistas på samtidigt som du värnar om naturreseruserna.

Region Västernorrland

Region Västernorrland är en av Höga Kustens största arbetsgivare med vårdtjänster och andra spännande verksamheter.

Livsstilen

Träffa representanter från kommunerna som kan berätta mer om livsstilen som kanske väntar dig som är nyfiken på att ta steget.

NATURES CALLING SOMMAR 2023

Nu är det klart. Nature´s Calling återkommer till sensommaren! Den 25:e till 27:e Augusti blir det vandring, yoga, kajakpaddling, utflykter, fotokurser, sagostunder, levande musik, inspirerande föreläsningar och workshops och mycket mer. Självklart bjuder vi in utställare - både med intressanta friluftsprylar och spännande jobberbjudanden. Mer information kommer under mars. Nästa vinterfestival blir den 2-4:e Februari 2024.

MÖJLIGHETER INOM TECH, DATASPEL
& IT-BRANSCHEN

Fre: Mellan föreläsningarna
Lör: Vinterfiket 11:00 – 14:00
Höga Kusten och Västernorrland är en av Sveriges starkaste IT-regioner. Här finns en mix av nyskapande startups, innovativa produkt- & tjänsteutvecklande företag, konsultföretag, samhällsviktiga myndigheter och ledande forskningsmiljöer. I regionen finns även en dataspelsbransch i snabb tillväxt och med stor betydelse för den svenska exportnäringen.

Under Nature´s Calling kommer du träffa representanter från Spel och IT-branschen genom Bron Innovation som även driver konceptet ”Norrlängtan”. 

Bron Innovation >>

Norrlängtan >>

Norrlängtan

Norrlängtan är ett initiativ av Bron Innovation som vänder sig till dig som brinner för tech och it, och vill ha ett utvecklande arbete utan att tumma på livskvalitén. Ta chansen att bli bjuden på kostnaden för Nature´s Calling samt två övernattningar på Friluftsbyn. 

Bron Innovation

Bron Innovation är Västernorrlands IT-kluster och jobbar med samverkan, kompetens och digital innovation. Självklart finns de på plats under Nature´s Calling för att berätta om en spännande arbetsmarknad i regionen, för dig som brinner för tech och it.

MÖJLIGHETER INOM INDUSTRIN

Fre: Mellan föreläsningarna
Lör: Vinterfiket 11:00 – 14:00
I Höga Kusten samverkar ledande teknikföretag kring bland annat kompetensförsörjning, forskning och utveckling. Regionens industri erbjuder många spännande och intressanta jobb på företag med unika produkter och tjänster som går på export till hela världen. Nivån på våra industrijobb är lika hög som världsarvets fantastiska natur.

Under Nature´s Calling har du möjlighet att träffa representanter från både Höga Kusten och Övik Industrigrupp samt några av företagen som just nu söker efter nya kollegor.

Höga Kusten Industrigrupp >>

Övik Industrigrupp >>

Ditt nästa jobb?

Just nu finns flertalet spännande tjänster att söka. Klicka in på länkarna här ovan för att slussas vidare till aktuella erbjudanden.

Exjobb

Hitta ditt exjobb bland företag i framkant! Innovation, design och export samtidigt som du etablerar värdefulla kontakter. 

Träffa Industrigrupperna

Höga Kusten Industrigrupp och Örnsköldsvik Industrigrupp finns på plats för att berätta om möjligheterna i regionen. 

MÖJLIGHETER INOM BESÖKSNÄRINGEN

Fre: Mellan föreläsningarna
Lör: Vinterfiket 11:00 – 14:00
Höga Kusten har under de senaste åren varit den snabbast växande destinationen i Sverige. Med vilja, mod och handlingskraft fortsätter vi en hållbar utveckling. Målsättningen är internationell toppklass samtidigt som vi bevarar lägereldskänslan som utgångspunkt för upplevelser för både oss som bor här och för dem som besöker oss.

Höga Kusten Destinationsutveckling och Naturguide Höga Kusten finns på plats under Nature´s Calling för dig som är sugen att bli en av oss.

Höga Kusten Turism >>

Naturguide Höga Kusten >>

Turismbolagen

Höga Kusten Destinationsutveckling är ett kommunalt bolag som främjar utvecklingen av besöksnäringen medan Höga Kusten Turism är turismföretagarnas egna nätverk och gemenskap. Båda bolagen finns representerade och berättar om alla möjligheter.

Naturguide Höga Kusten

Under denna Yrkesutbildning diplomeras du inte bara till Naturguide, du får också lära dig om allt om företagande för att efter utbildningen kanske själv starta ett företag inom upplevelseturism och natur. Kursansvariga Tobias och Sanna finns på plats under Nature´s Calling.

MÖJLIGHETER FÖR ENTREPRENÖRER

Fre: Mellan föreläsningarna
Lör: Vinterfiket 11:00 – 14:00
Med våra kustnära berg, djupa skogar och skimrande skärgård fortsätter Höga Kusten att locka friluftsälskande entreprenörer. För att ge plats till dessa småföretagare, digitala nomader och hemvändare så har ett nätverk av så kallade co-working platser byggts upp.

Några i städerna genom House Be och andra på landsbygden tack vare Leader Höga Kusten och eldsjälar runt om i världsarvet. Under Natures Calling kan du träffa både House Be och Cowork Höga Kusten. 

House Be >>

Cowork Höga Kusten >>

”Vi jobbar hårt men räds inte en paus där vi ger oss ut och njuter av naturen. Vi kan stanna upp och andas men när vi vill kopplar vi upp oss mot världen.”

House Be

En samlingsplats, för att dela idéer, nätverka, göra affärer och få inspiration och hjälp med att ta sitt bolag till nästa nivå.

Cowork Höga Kusten

Nätverket Cowork Höga Kusten består av landsbygdscowork i Höga Kusten-området.

KUSTBEVAKNINGEN

Lör: Vinterparken 11:00 – 14:00
Vill du arbeta ute längst Höga Kustens magiska kustband? Då kanske Kustbevakningen är något för dig? Hjälp till att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och beredskap för sjöräddning samtidigt som du bedriver förebyggande miljöövervakning och främjar en hållbar havsmiljö. 

Jobb på Kustbevakningen >>

REGION VÄSTERNORRLAND

Lör: Vinterfiket 11:00 – 14:00
Här hittar du över 200 olika yrken, inom allt ifrån hälso- och sjukvård till kultur, miljö, IT och tillväxt. Region Västernorrland arbetar för en hållbar utveckling av Västernorrland och för att invånarna i vårt län ska må så bra som möjligt. Här kommer du göra skillnad, varje dag.

Jobb och Utbildning >>

Praktik & Examensarbete >>

Gör skillnad för oss som bor här

Nyfiken på hur det är att jobba i Region Västernorrland? Kom förbi Vinterfiket på lördag under Nature´s Calling.

Examensarbete

Du som läser på högskola eller universitet och vill göra din praktik eller skriva ditt examensarbete hos oss på Region Västernorrland är varmt välkommen!

ETT SMAKPROV
PÅ LIVSSTILEN

Fre: Mellan föreläsningarna
Lör: Vinterfiket 11:00 – 14:00
Tänk dig att bo vid havet mitt i ett naturvärldsarv, nära riktig urskog eller vid älvens glittrande vatten. I Höga Kusten gör vi det och under Nature´s Calling kommer du träffa representanter från kommunerna som kan berätta mer om livsstilen som kanske väntar dig som är nyfiken på att ta steget.

Jobba & Lev i Höga Kusten >>

Inspirerande berättelser

Under fredagens föreläsningar får du bland annat lyssna till några personer som valt att ta steget till ett liv närmre naturen.

Träffa Kommunerna

På fredag och lördag har du chans att träffa representanter från Höga Kustens fyra kommuner. Kanske kan du få svar på alla dina frågor, eller så kommer de kunna hänvisa dig vidare till rätt person.