PROGRAM
NATURE’S CALLING 2023

Det händer mycket under Nature´s Calling helgen. Var med hela helgen eller titta förbi under någon av dagarna – fredag passar dig som vill få inspiration och en spark i baken för att ta tag i någon av dina drömmar medan lördag är perfekt för dig som vill lära dig lite mer om friluftsliv på vintern.

Nature´s Calling är en härlig helg både för dig som bor här i Höga Kusten och du som kommer på besök för att inspireras och uppleva världsarvet. Vem vet, kanske väljer du att flytta hit.

Festivalpass: Helg >>

Festivalpass: Lördag >>

Festivalpass Light: Lördag >>

Besökare Lördag >>

Föreläsningar >>

Fredag fylls med intressanta föreläsningar. Allt från företagande och personligt varumärke till hur man skapar en stuga i skogen eller vågar ta steget mot sina drömmar.

Naturupplevelser
& Friluftskurser >>

Lördagen är vinterns stora friluftsdag. Välj mellan tre nivåer av deltagande – Festivalpass, Festivalpass Light eller Besökare

Världsarvsloppet & Vinterparken

Under lördag går Världsarvsloppet av stapeln och Vinterparken Skuleberget, Toppstugan och Vinterfiket öppnar för säsongen.

Utställare >>

Mellan föreläsningarna på fredag och på lördag i Vinterfiket kan du träffa utställare som berättar mer om möjligheter för jobb och boende i Höga Kusten.

Workshops

söndag kan du njuta mer av naturen eller gå någon av två workshops ”Från Dröm till Verklighet” med Jerry Engström eller ”Lärdomar från Start-Up Världen” med Joel Baudin.

Mat, Dryck
& Underhållning >>

Restaurang Vardagsrummet håller öppet både fredag och lördagkväll. Lördag blir det levande musik med Trubaduon.

”Det här är en härlig helg för både dig som bor här i Höga Kusten och du som är sugen på att uppleva Världsarvet på vintern!

Köp ett Festivalpass eller Festivalpass Light och ta del av aktiviteter och kurser eller titta förbi som besökare och kolla läget och träffa utställare.”

Festivalpass >>

NATURES CALLING SOMMAR 2023

Nu är det klart. Nature´s Calling återkommer till sensommaren! Den 25:e till 27:e Augusti blir det vandring, yoga, kajakpaddling, utflykter, fotokurser, sagostunder, levande musik, inspirerande föreläsningar och workshops och mycket mer. Självklart bjuder vi in utställare - både med intressanta friluftsprylar och spännande jobberbjudanden. Mer information kommer under mars. Nästa vinterfestival blir den 2-4:e Februari 2024.

Fredag 3:e Feb

Föreläsningar
13:00 – 17:00

Restaurang Vardagsrummet
18:00 – 22:00
19:00 Kvällsföreläsning med Jerry Engström

Fredagens kurser och seminarier lägger fokus på hur man kan ta första steget mot att förverkliga sina drömmar och kanske leva lite mer av det liv man skulle vilja leva. Hur ska man våga följa magkänslan? Hur får man till den där stugan i skogen? Hur startar man eget företag och vad är ett personligt varumärke? Hur ser man till att det där drömäventyret blir av? Det här vill du inte missa!

Föreläsningar Fre 3:e Feb >>

Utställare: Jobb och Livsstil >>

”Vill du få ny energi eller konkreta tips för att ta tag i något du går och funderar på är det här det perfekta tillfället!”

Lördag 4:e Feb

Friluftskurser: 10:00 – 16:00
Världsarvsloppet:
från 10:00
Vinterparken:
10:00 – 16:00
Utställare:
11:00 – 14:00
Vinterfiket: 08:00 – 16:00
Toppstugan: 11:30 – 15:00

Middag:
Restaurang Vardagsrummet
18:00 – 22:00

Lördag är friluftsdagarnas friluftsdag för hela familjen. Det blir inte bättre än såhär och med Festivalpass eller Festivalpass Light får du tillgång till olika typer av aktiviteter, kurser, workshops och happenings. Är du bara nyfiken på vad som händer, vill uppleva Vinterparken och hänga i Vinterfiket där du även hittar utställare är det bara komma förbi då just de aktiviteterna är helt gratis.

Den som vill ge sig ut på en häftig utmaning bör kolla in Världsarvsloppet 10k som räknas som Sveriges vackraste vintermil eller Frozen Lake 5k. För barnen finns både Lilla och Minsta Världsarvsloppet.

Naturupplevelser & Friluftskurser >>

Världsarvsloppet >>

Utställare: Jobb & Livsstil >>

Mat, dryck & underhållning >>

”Lördag den 4:e Februari är startskottet för Vintern i Höga Kusten och det här vill du bara inte missa! Kom själv eller ta med vänner och familj!”

Söndag 5:e Feb

Vinterfiket: 08:00 – 14:00
Workshops: 09:00 – 12:00
Vinterparken:
10:00 – 16:00
Toppstugan: 11:30 – 15:00

Söndag finns tid för både reflekterande workshops och fler naturupplevelser. Några kanske vill unna sig lite tid att strukturera sina tankar eller få kloka tips medan andra vill uppleva Vinterparken eller inte hunnit med att besöka toppen av Skuleberget.

Naturupplevelser >>

Workshops Sön 5:e Feb >>

”Söndagen blir en sådan där skön dag med tid för reflektion eller varför inte runda av en härlig helg genom att njuta lite mer av naturen.”