RESA & BOENDE

Nature´s Calling är en festival både för oss som bor här i Höga Kusten och såklart du som kommer på besök. Många som kommer till FriluftsByn för första gången blir förvånade över hur snabbt det faktiskt går att ta sig till Höga Kusten. Men det bor såklart på varifrån man utgår. Här har vi samlat allt du behöver veta om resa och boende.

Resa till Höga Kusten

Vintertid är det absolut smidigast att ta egen bil eller samåka till Världsarvet Höga Kusten. Du kan även kombinera tåg eller flyg till Örnsköldsvik därefter buss.

Eget boende

FriluftsByn har både familjestugor med dusch och wc samt campingstugor och friluftsbodar med tillgång till superfräscht servicehus.

Delat boende

Kommer du själv eller vill ni dela stuga med andra så kan ni boka en bädd i delad Campingstuga. Dela fyrbäddsstuga på två eller bo lite tightare men billigast med fyra i fyrbäddsstuga.

Övrigt boende

Det finns fler boenden i närheten så du har nära till gemenskapen. Vill någon köra bil på kvällarna så tar det cirka 25 minuter till Örnsköldsvik eller Hotell Höga Kusten.

FriluftsByn

Nature´s Calling äger rum i FriluftsByn vid Skuleberget, mitt i Världsarvet Höga Kusten. Följ skyltar från E4:an eller knappa in FriluftsByn på Google Maps. Parkering sker på den stora parkeringen till höger direkt innan FriluftsByn.

RESA TILL HÖGA KUSTEN

Det absolut smidigaste sättet att ta sig till Höga Kusten under vintern är med egen bil. Du kan även ta tåget eller flyget och därefter länsbuss under vardagar. Notera dock att det vintertid inte går några bussar på helger inom Världsarvet. 

Bil / Samåkning

Från Stockholm tar det ungefär 5 timmar och från Umeå cirka 2 timmar att bila till FriluftsByn. Några poddar, en termos kaffe och lite snacks så är du framme snabbare än du trodde.

Tåg + Buss

Till Höga Kusten: Torsdag eller fredag kan du kombinera tåget till Örnsköldsvik Resecentrum och ”Din Tur” bussarna till Docksta.
Från Höga Kusten: Söndagar går det under vintern  tyvärr inga länsbussar inom världsarvet vilket innebär samåkning eller dela taxi till Örnsköldsvik Resecentrum. Alterantivt tar du Y-Buss Söndag klockan 14:05 från Docksta som går hela vägen till Stockholm.

Tåg till Örnsköldsvik >>

Länsbussarna >>

Y-Buss >>

EGET BOENDE

I FriluftsByn kan du välja mellan Storstugor med dusch och wc och tre olika typer av Campingstugor samt FriluftsBodar med tillgång till superfräscha servicehus. Samtliga stugor har kök eller kökspentry samt täcken och kuddar medan du själv tar med sängkläder. Du väljer själv om du städar ut stugan själv eller bokar avresestäd.

Stugbokning FriluftsByn >>

Storstuga

FriluftsByns större stugor med plats för 5 – 6 personer med kök, dusch och wc. 

Campingstuga

Boende med kökspentry och tillgång till toppenfräscht servicehus. Välj mellan tre typer av stugor – större med dubbelsäng och våningssäng, mellan med två våningssängar och liten med en våningssäng. 

FriluftsBod

Funkisstugor direkt vid innergården. FriluftsBodar har kylskåp och tillgång till servicehus med wc / dusch samt kök. Finns med dubbelsäng och två våningssängar.

DELAT BOENDE

Varje år kommer flertalet personer själva på FriluftsByns äventyr och festivaler. Några bokar egen stuga medan många väljer att dela boende med likasinnade. Under Nature´s Calling har du möjlighet att boka del i Campingstuga Mellan med dusch och wc i intilliggande servicehus.

Du har två alternativ – antingen bokar du en helt egen våningssäng där du kan använda ena bädden som förvaring / garderob eller så bokar du en bädd och bor med tre andra och får bästa pris.

EGEN SÄNG

Den mest prisvärda lösningen. Stora upplevelser – små priser. Bo tillsammans med ytterligare tre personer i Campingstuga Mellan med två våningssängar där du har över eller underslaf.
Fre – Söndag: 750 kr p.p.
Tors – Söndag: 1000 kr p.p.
Bokning: Maila info@friluftsbyn.se

EGEN VÅNINGSSÄNG

Unna dig lite extra plats genom att boka en egen våningssäng vilket innebär att du bor med ytterligare en person i Campingstuga Mellan med två våningssängar där ni har var sin våningssäng.
Fre – Sön: 1500 kr p.p.
Tors – Sön: 2000 kr p.p.
Bokning: Maila info@friluftsbyn.se